В оздоровчому таборі "Маяк", що під Полтавою, два дні тривав військово-патріотичний вишкіл представниць "Жіночого батальйону". Захід профільного управління ОДА за підтримки волонтерів військово-спортивного центру "Воїн" і професійних армійців, який проходить двічі на рік, відбувався уп'яте поспіль. Як і раніше, до лав згаданого "жінбату" могли потрапити дівчата й жінки, котрі досягли вісімнадцятилітнього віку й готові до певних фізичних навантажень за станом здоров'я.

 

За традицією, найвищу активність у прагненні випробувати себе виявили студентки. Понад півсотні учасниць вишколу вивчали стрілецьку зброю, опановували навички рукопашного бою, прийомів самозахисту та інші премудрощі військової справи. Та найбільше емоцій викликали заняття з тактичної медицини, гра у лазертаг і нічний рейд після навчальної тривоги... Зрозуміло, що найбільш упевнено почували себе ті, хто приїхав на такий вишкіл не вперше. Деякі дівчата зізнавалися, що вже мали змогу застосувати здобуті навички на практиці.

 

Зокрема, одна зі студенток розповіла про те, як їй довелося "заспокоювати" підозрілого чоловіка просто на вулиці. Повертаючись додому ввечері, вона відчула, як нав'язливий "залицяльник" хапає її за руки. Кількох відпрацьованих рухів вистачило дівчині для того, щоб відбити в нахаби бажання чіплятися до представниць слабкої статі, мабуть, назавжди...

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України