У школі № 5 міста Горішні Плавні, що на Полтавщині, урочисто відкрили інноваційний кабінет англійської мови (на знімку). На його облаштування з міського бюджету виділили півмільйона гривень, ще 320 тисяч додав благодійний фонд розташованого тут Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

 

Фото
з сайту
Горішньоплавнівської міської ради.

 

У лінгафонному кабінеті обладнали два десятки навчальних місць із новітніми персональними комп'ютерами. Встановили також мультимедійну дошку. Тож за допомогою відповідної програми комп'ютеризований клас-кабінет під час занять перетворюється на інтерактивне мультимедійне середовище. Розширені можливості лінгафонної лабораторії дають змогу не лише занурюватися у стихію мови, яку треба опанувати, а й здійснювати захоплюючі віртуальні подорожі знаковими містами її носіїв. До цього спонукає й інтер'єр із краєвидами вулиць Лондона...

 

На урочистостях з нагоди відкриття інноваційного кабінету керівники міста й комбінату наголошували на тому, що сьогодні знання англійської треба постійно вдосконалювати не тільки для туристичних мандрівок. Адже згадане містоутворююче підприємство Горішніх Плавнів, яким був і залишається ПГОК, відправляє на експорт практично всю свою продукцію. При цьому воно закуповує за кордоном найсучаснішу техніку, розширює зв'язки зі своїми партнерами у багатьох країнах світу. А значить, запрошуватиме на роботу дедалі більше молодих освічених фахівців, які не потребуватимуть перекладачів.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України