У Полтаві відбувся черговий регіональний етап фестивалю "Пісні, народжені в АТО". Його учасники раніше вже виступали в кількох містах, а найголовніше -- там, де народжувалися їхні пісні. Тобто на передовій, нерідко просто в окопах і бліндажах. Адже йдеться про авторів-фронтовиків -- сьогоднішніх бійців і демобілізованих ветеранів АТО.

 

За таких обставин їхній приїзд до Полтави ніхто не називав гастролями. То були хвилюючі зустрічі передовсім із бойовими побратимами та волонтерами, котрі запросили талановитих захисників рідної землі виступити перед земляками. Дехто з них уже встиг стати улюбленцем публіки. Зрештою, практично кожному з виконавців глядачі аплодували стоячи.

 

Сергій Бойко, Руслан Давидович, Сергій Кононенко та інші співали про мужність і звитягу, честь і вірність присязі, любов і ненависть, самопожертву і підлість та зраду... Адже такі пісні, як "Окупанти" та "Дизертир", стали справжніми сатиричними памфлетами на тих, із ким доводиться воювати не лише в окопах. Чимало епізодів пісенно-музичного дійства зворушували присутніх до сліз.

 

Скажімо, Руслан Давидович на прем'єру своєї пісні, присвяченої пам'яті відважного офіцера-спецназівця Євгена Подолянчука, запросив його вдову Марію. А після її виконання просто на сцені став перед цією молодою жінкою на коліна... Водночас ненька полеглого на Донбасі полтавця Миколи Чепіги пані Наталія заспівала своє проникливе звернення до матерів у супроводі гітари, на якій грав ветеран АТО Сергій Бойко (на знімку).

 

На завершення дійства юним землякам -- дітям полеглих бійців -- вручили подарунки від Святого Миколая.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України