Останньої доби зафіксовано понад 50 ворожих обстрілів. За даними прес-центру АТО, російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів, артилерії, озброєння БМП і танків. На маріупольському напрямку зі 122-міліметрової артилерії, 120- та 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП і танків терористи обстріляли Широкине та Водяне. Мінометних обстрілів також зазнали позиції ЗСУ в районі Новотроїцького, Мар’їнки і Талаківки. На луганському напрямку з мінометів калібру 120 та 82 міліметри бойовики гатили по Кримському. Із гранатометів «поливали» Новоолександрівку, Лобачеве, Кримське та Станицю Луганську. По Станиці Луганській вогонь вів снайпер. На Донецькому напрямку окупанти зі 122-міліметрової артилерії та 82-міліметрових мінометів обстрілювали Луганське. Під вогонь мінометів різних калібрів також потрапила Авдіївка, а поблизу Зайцевого ворог вів вогонь із гранатометів.


Що відбувається на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація останніми днями знову загострилася. Орки активно почали застосовувати важку артилерію. Регулярно прилітають подарунки у вигляді 120-го калібру. Щоб ви зрозуміли: після влучання такого снаряду в ціль, вижити неможливо. Активізувалися їхні диверсійні групи. Учора вночі намагалися підійти до наших позицій. Шквальним вогнем вдалося відігнати їх. На щастя, всі в підрозділі живі й здорові. Набагато складніша ситуація в Авдіївці. Однак там наші хлопці добре окопалися і дають гідну відсіч. Стежимо за подіями на Світлодарській дузі. За нашою інформацією, жодного сантиметра наші не віддали, ніхто нікуди не відступив, тримаються. Вдалося навіть просунутися вперед. Побратими прийняли бій, відкинули сили супротивника та здійснили контратаку у фланг ворога. Наразі ситуація під контролем наших хлопців.


«Провокації на фронті тривають. На донецькому напрямку знову в районі Луганського (поблизу Світлодарська. — Авт.) розпочалися обстріли зі 122-міліметрової артилерії. Наскільки мені відомо, ці обстріли продовжуються і на цю годину. Цей населений пункт обстрілюють уже кілька днів поспіль, і там ЗСУ мають втрати. Активізація бойовиків, зокрема використання ними важкого озброєння, вздовж лінії розмежування може бути пов’язана з тим, що відбувається на політичній арені. Я маю на увазі загибель посла (посла РФ в Анкарі Андрія Карлова. — Ред.). Вважаю, що все це розігрується перед зустріччю президента РФ із президентом США», — заявив учора речник прес-центру АТО Леонід Матюхін.


Прес-офіцер 54-ї механізованої бригади Андрій Іщик: «Після вчорашнього бою на Світлодарській дузі, крім загиблих і поранених, один український військовослужбовець пропав безвісти. На жаль, поки що його доля невідома. Нині докладається максимум зусиль, щоб з’ясувати, де він. Крім того, на місці зіткнення було знайдено документи громадян РФ. Коли нашим військовим вдалося потрапити на колишні позиції ворога, там було виявлено покинуту зброю та деякі документи громадян України, які вступили до лав «ДНР» і «ЛНР», і документи громадян РФ», —розповів він учора ЗМІ.