У своїй резиденції в Полтаві Святий Миколай зустрів уже сотні дітей.

 

На знімку:

 

у будиночку Святого Миколая
завжди весело і цікаво

 

Його ошатний дерев'яний будиночок з'явився поблизу Свято-Успенського кафедрального собору УПЦ Київського патріархату зовсім не випадково. Адже саме в цьому храмі міститься штаб-квартира найавторитетнішої в обласному центрі волонтерської організації "Команда небайдужих", представники якої стали ініціаторами встановлення казкової хатинки.

 

Водночас волонтери опікуються і розташованим неподалік центром соціально-психологічної реабілітації учасників АТО. Щоб облаштувати тут ще й дитячу кімнату, вони разом із юними помічниками заздалегідь виготовили яскраві новорічні прикраси, іграшки, листівки тощо. Тепер усе те продають у згаданому будиночку, щоб на виручені кошти умеблювати й наповнити згадану кімнату домашнім затишком.

 

А Святий Миколай почав вести прийом у власній резиденції, яку під час візиту до Полтави освятив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, у свій "іменний" день. Тож діти поспішають сюди як поодинці, з батьками, так і цілими шкільними класами та дитсадківськими групами. Тут вони розповідають віршики, співають пісеньки, згадують про власні добрі справи й одержують за це подарунки з рук доброго дідугана. При цьому з ним можна простими і зрозумілими кожному словами поговорити про основи віри та патріотизму, а також сфотографуватися.

 

Резиденція чарівника-добротворця працюватиме у Полтаві до закінчення новорічно-різдвяних свят.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України