На території Полтавщини знову виявили самовільно розвантажене сміття зі Львова. Про підозрілі маневри великовагового транспорту на території однієї з ферм поліцейським повідомили працівники Наталівської сільради, що в Гребінківському районі. Приїхавши туди за викликом, правоохоронці, крім великої купи побутових відходів, побачили дві повні сміття вантажівки, зареєстровані на Львівщині. За ознаками забруднення земель поліція відкрила кримінальне провадження. Транспортні засоби вилучено, триває слідство.


Це вже не перший смердючий «привіт» здалеку мешканцям полтавського краю. У жовтні купи львівського сміття знайшли на полігоні твердих побутових відходів поблизу райцентру Решетилівка. Серед тих куп «відкопали» чеки львівських крамниць. Оскільки непотріб завезли на полігон уночі, коли він не охоронявся, то представники влади та громадськості вирішили забезпечити там цілодобове чергування.


А через кілька днів після того біля зруйнованого приміщення колишнього складу отрутохімікатів поблизу села Балясне Диканського району місцеві мешканці натрапили на величезну купу використаних ртутних ламп. Частина з них були загорнуті у львівські газети, там виявили навіть підготовлені в цій області накладні на утилізацію цих украй небезпечних для довкілля джерел світла. Та після тієї знахідки їх довелося вивозити й знешкоджувати за кошти Диканського району, в бюджеті якого терміново відшукали понад 100 тисяч гривень.


.
Полтавська область.