У селищі-райцентрі Велика Багачка, що на Полтавщині, урочисто відзначили 80-річчя з дня народження завідувача хірургічного відділення центральної районної лікарні Степана Безкровного. Наголосимо: віншували не медика-ветерана -- діючого фахівця, найстаршого завідувача такого відділення в Україні!

 

Присутні на урочистостях керівники району та селища, колеги ювіляра, представники громадськості говорили про Степана Несторовича як про хірурга від Бога. Після закінчення ще в 1965 році Донецького медичного інституту він понад півстоліття(!) присвятив обраному фаху. Після переїзду у Велику Багачку вже майже 37 років працює у згаданому відділенні ЦРЛ: спочатку лікарем-хірургом, а з 1982 року -- його керівником.

 

За цей час одержав чимало відзнак і нагород, йому присвоїли звання "Почесний громадянин Великобагачанського району". Хоча сам Степан Несторович своєю найбільшою нагородою вважає врятовані життя земляків. Адже серед тих, хто вітав його з поважним ювілеєм, були й колишні пацієнти хірурга, котрі зізнавалися в тому, що дожили до цього світлого дня тільки завдяки золотим рукам свого рятівника.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України