У селищі-райцентрі Велика Багачка, що на Полтавщині, урочисто відзначили 80-річчя з дня народження завідувача хірургічного відділення центральної районної лікарні Степана Безкровного — найстаршого завідувача такого відділення в Україні!


Присутні на урочистостях керівники району та селища, колеги ювіляра, представники громадськості говорили про Степана Несторовича як про хірурга від Бога. Після закінчення ще у 1965 році Донецького медичного інституту він понад півстоліття(!) присвятив обраному фаху. Після переїзду у Велику Багачку вже майже 37 років працює у згаданому відділенні ЦРЛ: спочатку лікарем-хірургом, а з 1982 року — його керівником.


За цей час одержав чимало відзнак, йому присвоїли звання «Почесний громадянин Великобагачанського району». Хоча сам Степан Несторович своєю найбільшою нагородою вважає врятовані життя земляків. Серед тих, хто вітав лікаря з ювілеєм, були й колишні пацієнти хірурга, котрі зізнавалися, що дожили до цього світлого дня тільки завдяки золотим рукам свого рятівника.

Полтавська область.