У Полтаві влаштували справжню «Новорічну казку». Всеукраїнський дитячий фестиваль творчості та краси з такою назвою відбувся тут увосьме. За сприяння обласного управління культури та регіонального відділення Українського фонду культури його організував знаний місцевий центр дитячої моди «Століття краси».

 

Демонструючи свої таланти, юні леді та джентльмени змагалися у пісенно-танцювальних та модельних конкурсах, перевтілювалися в образи героїв улюблених казок. І водночас представляли традиції святкування Нового року в різних країнах світу. Діти та їхні дорослі помічники підготували навіть тематичну колекцію «Сантики». Не обійшлося, звісно, і без традиційного маскараду. Сяйво дитячих посмішок, розкішні костюми та вишукані манери учасників, гаряча підтримка вболівальників, які прийшли підтримати «своїх» цілими класами, створювали неповторну атмосферу свята. На сцені та у залі обласного театру імені М. Гоголя вирували позитивні емоції.


Тим паче, що дехто з цих дітлахів уже встиг вибороти нагороди на схожих всеукраїнських і міжнародних змаганнях, «засвітитися» на телеекрані і стати загальним улюбленцем. Та все ж особливо тепло, не шкодуючи долонь, публіка зустрічала наймолодших «казкарів», які дефілювати на подіумі й ходити вчилися одночасно... Зрештою, у кожній віковій групі визначили своїх принців і принцес, королів і королев. Хоча без подарунків не залишився жоден учасник. Одержали їх і діти вимушених переселенців, яких запросили на згадане дійство разом із батьками.

Полтава.

 


На знімку: юні творці новорічної казки у Полтаві.


Фото автора.