У Полтаві фахівцям обласної дитячої лікарні передали новий реанімаційний автомобіль для неонатальної бригади. Власне, це -- надсучасне реанімаційне відділення на колесах, у якому рятуватимуть новонароджених дітей із тяжкими вадами. Особливо тоді, коли їх треба терміново перевозити на значні відстані у спеціалізовані медзаклади.

 

На знімку:

 

керівники департаменту охорони здоров'я ОДА
презентують реанімаційний автомобіль
для новонароджених

 

Автомобіль обладнаний спеціальним інкубатором, моніторинговою апаратурою та виготовленим у США апаратом для штучної вентиляції легенів. На його придбання витратили 3,3 мільйона гривень.

 

Водночас у згаданій лікарні почали реконструкцію реанімаційного відділення з блоком для новонароджених. На будівельні роботи та новітнє обладнання для нього потрібно понад 16 мільйонів гривень. Голова ОДА Валерій Головко та керівник профільної комісії облради Людмила Овчаренко, які відвідали медзаклад під час презентації реанімаційного автомобіля, запевнили медиків у тому, що кошти для такої потрібної справи в обласному бюджеті неодмінно знайдуться. Тож оновлення рятівного для багатьох немовлят відділення цієї лікарні планують завершити у 2017 році.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України