У місті-райцентрі Лохвиця презентували новий приміський автобус, який придбали за угодою про міжмуніципальне співробітництво.


Цей транспортний засіб вартістю 1 мільйон 450 тисяч гривень закупили на умовах співфінансування з бюджетів Лохвицької міської та Безсалівської й Харківецької сільських рад, а також за підтримки фінансованого урядом Німеччини проекту «Реформа управління на сході України». Таке об’єднання коштів і зусиль стало можливе завдяки прийнятому Верховною Радою в 2014 році Закону «Про співробітництво територіальних громад». Утілення його в життя дасть змогу істотно поліпшити транспортне сполучення між населеними пунктами Лохвицького району, в яких мешкають понад 15 тисяч осіб.


Водночас присутні на презентації народний депутат України Руслан Богдан, керівники району й органів місцевого самоврядування наголошували на соціальній складовій реалізованого проекту.

Адже тепер на згаданій території буде значно простіше забезпечити перевезення пільгових категорій громадян. Керівник проекту «Реформа управління на сході України» Тарас Журавель зазначив, що серед усіх регіонів нашої держави Полтавщина була і залишається лідером за кількістю втілених у життя проектів міжмуніципального співробітництва. Цього року спільні ініціативи громад тут також знайдуть підтримку міжнародних доброчинців.



Полтавська область.