На Полтавщині 76 дітей полеглих учасників АТО одержали подарунки з Вельсу — регіону Великобританії, в якому живуть валлійці. 

 


Презенти до новорічних свят були особливими — персоніфікованими, з урахуванням віку, статі й навіть уподобань дітей та підлітків. Активісти тамтешньої діаспори, які об’єдналися у волонтерську групу «Голос України у Вельсі», а також місцеві валлійці, за їхніми словами, готували такі пакунки з любов’ю та думкою про те, щоб діти захисників нашої держави неодмінно усміхнулися. Вони поклали туди одяг, взуття, іграшки, солодощі.


Активісти полтавського «Центру допомоги учасникам АТО», котрі стали «зв’язковими» між закордонними благодійниками та українськими родинами, організували масові заходи з нагоди вручення подарунків у Полтаві та Кременчуці. Найбільше раділа їм, звісно, малеча. Хоча на очах багатьох дорослих з’являлися сльози... Та все-таки найбільше зворушив присутніх на урочистому заході у Полтаві відеоміст між доброчинцями із Вельсу й отримувачами їхніх подарунків. Стоячи на сцені, діти та їхні матусі дивилися і слухали адресоване їм «українське» привітання з Великобританії (на знімку). І розуміли, що багато людей у світі підтримують їх і Україну.

Полтавська область.


Фото автора.