У Миргороді на Полтавщині співробітники поліції затримали 47-річного місцевого мешканця, котрий намагався "купити" їхнього колегу.

 

Згаданий чоловік удома гнав самогон і продавав те пійло на ринку, за його ж словами, вже кілька років. Тож коли під час чергового рейду дільничні інспектори поліції склали на порушника закону адміністративний протокол, він вирішив "порозумітися" з їхнім новопризначеним керівником. Зайшов у кабінет начальника сектору, котрому були підпорядковані дільничні, й, як то кажуть, із порога запропонував щомісячну "доплату" до офіційного заробітку капітана поліції в розмірі чотирьох тисяч гривень за те, щоб правоохоронці не спрямовували складений протокол до суду та "кришували" його "бізнес" у майбутньому.

 

Через кілька днів спритник з'явився з обіцяною сумою хабара. Щоправда, після того, як офіцер повідомив про ту звабливу пропозицію своєму начальству та співробітникам відділу внутрішньої безпеки, правоохоронці вже чекали на потенційного "спонсора" і задокументували факт пропозиції та надання неправомірної вимоги службовій особі, яка обіймає відповідальне становище. Тож тепер чималеньким штрафом за підпільне самогоноваріння зловмисник не обійдеться. Йому як хабародавцю, згідно з відповідною статтею Кримінального кодексу, світить вже від 4 до 8 років позбавлення волі.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України