У Полтаві влаштували зустріч керівництва області із земляками -- учасниками Олімпійських і Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро та їхніми тренерами (на знімку).

 

На ній було підбито підсумки минулого спортивного року й окреслено завдання на рік нинішній. При цьому відзначалося, що саме на згадані найпрестижніші змагання Полтавщина делегувала найбільше своїх представників за всю історію їх участі в таких форумах. Зокрема, в складі збірних України виступали 5 олімпійців і 12 паралімпійців із регіону. Вагомим став і "врожай" їхніх здобутків. На Олімпіаді каноїст із Горішніх Плавнів Дмитро Янчук виборов бронзову медаль, а 12 земляків-паралімпійців привезли 22 нагороди, серед яких 5 -- найвищої, золотої, проби.

 

Спортсмени та їхні наставники говорили про те, що такі успіхи були б неможливими без вагомої підтримки в забезпеченні належних умов для тренувань, наданні житла з боку місцевої влади. Досить сказати, що за результатами виступів олімпійців і паралімпійців минулого року для їх преміювання з обласного бюджету виділили 3 мільйони 850 тисяч гривень. Водночас голова ОДА Валерій Головко та заступник голови облради Анатолій Ханко запевнили присутніх у тому, що така підтримка тим, хто прославляє нашу державу в світі, надаватиметься й надалі.

 

На зустрічі спортсменам, які відзначилися найбільше, вручили посвідчення заслужених майстрів спорту та майстрів спорту міжнародного класу, а їхнім тренерам -- медалі "За працю і звитягу". Полтавські паралімпійці передали землякам -- потенційним учасникам Дефлімпійських ігор 2017 року в Туреччині, на яких змагатимуться глухі спортсмени, свій "щасливий" Державний прапор України з побажаннями останнім гідно продовжити естафету наших перемог.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України