Троє рівненських жінок (на знімку) з ініціативи рівненської громадської активістки лікарки Любові Ярмолюк об’єдналися на одній кухні, щоб приготувати домашні страви на Святвечір для 400 бійців АТО, які зустрічали Різдво на передовій. Господині насмажили 800 котлет, 800 налисників і голубців та ще багато смачних страв для бійців на передовій.

 


— У мене з’явилась ідея, щоб батальйон, в якому служать наші бійці, міг посмакувати домашніми стравами на Святвечір. До мене приєдналася моя сестра Лариса Ярмолюк, яка працює лікарем у радіаційному центрі, та педагог і письменниця Віра Пивовар, — розповідає Любов Ярмолюк. — Ми дві доби готували — напекли пирогів та пончиків з різними начинками: яблуками, горохом, капустою. Зробили голубці, налисники, котлети. Кожної страви готували по 800 штук, щоб одному бійцю дісталося хоча б по два. Зробили салати з буряка і квашеної капусти. Нам ще рівнянка Ольга Чуховська з донькою Оленкою принесли 200 пирогів, які самі спекли.


Готувала святковий стіл для 400 бійців Любов Ярмолюк за власні кошти. Фінансово їй допомогли сестра Віра, Роман Коваль, інші небайдужі рівняни, хто чим міг. Любов Петрівна розповідає, що коли купувала м’ясо на котлети, то їй його безплатно перемололи, як почули, для кого вона готуватиме. Знайомі на базарі допомогли з відрами, в які спакували всі смаколики. Кожну страву волонтерки підписали, а ще написали бійцям листи-побажання перемоги і щасливого повернення додому. Завіз смачну передачу в рівненський підрозділ української армії у Мар’їнку Донецької області рівненський лікар Роман Коваль.


Рівне.


Фото автора.