У Миргороді на Полтавщині цьогоріч на втілення в життя громадських ініціатив із міського бюджету виділили понад 200 тисяч гривень.

 

Реалізацію таких проектів, запропонованих небайдужими земляками, в курортному місті започаткували торік. Тоді за конкурсом відібрали найперспективніші й найпотрібніші громаді. Зрештою, на умовах співфінансування коштом з міської скарбниці підтримали 18 проектів.

 

Завдяки цьому на подвір'ї центру реабілітації дітей із особливими потребами встановили дерев'яну альтанку, біля кількох будинків облаштували прилеглу територію та посадили дерева, створили ще одну зону відпочинку, випустили літературний альманах тощо. З огляду на додаткове фінансування в нинішньому така підтримка креативних ідей стане ще масштабнішою.

 

Згідно з програмою "МАГ" (місто активних громадян), ініціативні групи миргородців на втілення своїх задумів у життя можуть отримати з бюджету громади до 20 тисяч гривень. Однак для цього ініціатори повинні бути готовими профінансувати не менш як 15 відсотків вартості власного проекту й, звісно, перемогти на конкурсі.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України