У Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені О. Гончара відбувся вечір-зустріч під девізом "Ніхто, крім нас", присвячений захисникам Донецького аеропорту.

 

На неї прийшли як безпосередні учасники героїчної оборони летовища, що тривала 242 дні, так і добровольці, котрі воювали з терористами та загарбниками в інших гарячих точках, волонтери, військовослужбовці частин, розташованих в обласному центрі, представники громадськості. Всі вони згадували героїзм тих, кого охрестили "кіборгами".

 

Саме їхні надлюдські зусилля та вражаюча стійкість, готовність до самопожертви стали символами незламності нашого духу в борні з окупантами. Об цей невеличкий клаптик української землі озброєний до зубів ворог якраз і зламав ті "зуби", зрозумівши, що легкої прогулянки по Україні в нього не вийде. Прикро, та для підтвердження цієї аксіоми багатьом нашим воїнам довелося заплатити життям. Полеглих ушанували хвилиною мовчання... На зустрічі зачитали уривки з присвячених їм книжок.

 

Водночас, на думку одного з найвідоміших полтавських волонтерів Івана Данилевського, подвигами захисників Донецького аеропорту, самовідданістю тисяч наших воїнів та їхніх добровільних помічників не варто прикривати прорахунків командування, байдужості посадовців і чиновників, які, м'яко кажучи, не сприяють наближенню нашої перемоги. Свідком таких прорахунків або й злочинного нехлюйства він ставав не раз, регулярно буваючи на фронті. Тож і ця героїчна епопея має стати не лише пересторогою ворогам, а й уроком для всіх нас.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України