Старший лейтенант Михайло Лещенко отримав почесну відзнаку Королівських Військово-Повітряних Сил Великої Британії. Нагородна шабля дісталася військовослужбовцю розквартированої у Миргороді 831-ї бригади тактичної авіації як кращому за підсумками навчального року іноземному випускникові коледжу Королівських ВПС.

 

Таку престижну відзнаку вибороти дуже нелегко. Надто за умов, коли дев'ятимісячний курс базової офіцерської підготовки у згаданому коледжі розділений на три семестри. Причому по закінченню кожного з них вирішувалося: перейде курсант на наступний "щабель" вишколу чи залишиться на повторний курс...

 

Викладачі та інструктори оцінювали не лише рівень засвоєння знань військових дисциплін, а й лідерські якості курсанта, які він демонстрував на практиці у польових умовах. Не менш істотною складовою підготовки майбутнього командира стало "занурення" останнього в екстремальні умови, пов'язані з елементами ризику та необхідністю подолати страх і повести за собою інших. Тим паче, що, за словами Михайла Лещенка, навчання та практичний вишкіл були зорієнтовані на боротьбу з тероризмом і виконання миротворчих місій. Молодий офіцер-авіатор із Миргорода засвідчив свою готовність до виконання найскладніших завдань.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України