Минулого року загальний товарообіг Тернопільської області становив понад 565 млн. дол. і порівняно з 2015-м збільшився на 14%. Зокрема, імпортовано товарів на 283,8 млн. дол., обсяги експортних операцій -- 281,3 млн.

 

Станом на початок січня на обліку митниці перебуває 1 217 суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності. Загалом зовнішньоекономічні операції проводили з торговельними партнерами з 70 країн. Перші місця традиційно посідають Польща, Німеччина, Білорусь, Велика Британія та Італія.

 

Здебільшого експортували електроустаткування, м'ясо яловичини, курки, рослинну олію, деревину і вироби з неї та ін. А серед імпортованих товарів переважали електроустаткування, механічне обладнання, полімерні матеріали, пластмаси, транспортні засоби, свіжоморожена риба та ін.

 

За словами в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксани Антонович, усього торік оформлено понад 23,9 тис. митних декларацій, у тому числі майже 9,7 тисячі -- імпортних та понад 8,8 тисячі -- експортних.

 

Оформлено і 581,5 тис. тонн вантажів, у тому числі на імпорт -- 130,2 тис. тонн, на експорт -- 451,2 тис. тонн. Це на 28% більше, ніж було оформлено протягом попереднього року.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України