За минулий рік порівняно з попереднім Полтавський автоагрегатний завод збільшив обсяги реалізації продукції на 8,6 відсотка. При цьому показник продажу виготовлених тут товарів народного споживання зріс на 39 відсотків!

І хоча м’ясорубки та соковижималки автоагрегатників також знають далеко за межами Полтави, основною їх продукцією була і залишається гальмівна апаратура для вантажних автомобілів, автобусів і тролейбусів. Тож із виручених у 2016 році 143,2 мільйона гривень левова частка (майже 115 млн. грн.) припадає на реалізацію згаданої апаратури.

Нагадаємо, що ще з радянських часів підприємство, яке віднедавна увійшло до складу ПАТ «АвтоКрАЗ», зорієнтоване на постачання своєї продукції до країн колишнього Союзу. Останнім часом з багатьма колишніми партнерами зв’язки було втрачено. Однак завдяки належній якості продукції та ефективному менеджменту заводчанам вдалося зробити досить упевнені кроки до освоєння нових ринків збуту. Так, у 2016-му Полтавський автоагрегатний завод збільшив обсяги поставок традиційним партнерам у Білорусі на 57,4 відсотка! Водночас з’явилися нові замовники в Азербайджані, Киргизстані, Грузії та Швеції. Це дало змогу зберегти експортний потенціал підприємства.

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

Полтава.