Справу про вбивства в Кременчуці міського голови Олега Бабаєва та судді Автозаводського районного суду Олександра Лободенка, застрелених 2014 року, почнуть слухати заново в Київському районному суді Полтави. Таке рішення ухвалив Апеляційний суд області після того, як присяжні Кобеляцького районного суду, де згадану справу слухали вже майже два роки, написали заяви про самовідвід. Сталося це після того, як Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ надав роз’яснення з підтвердженням того факту, що термін повноважень присяжних не може перевищувати двох років.

 

На знімку: у Кременчуці до названого на честь Олега Бабаєва скверу постійно приносять квіти.

 

За підозрою у скоєнні цих тяжких злочинів було затримано засновника найвпливовішої місцевої телерадіокомпанії «Візит» Олександра Мельника, колишнього міліціонера Олександра Крижановського, родича останнього — підприємця Ігоря Пасічного та його знайомого Ігоря Куника. Першому інкримінують замовлення убивств, другому — їхню організацію, ще двом — безпосереднє виконання.

Слухання справи у Кобеляках відбувалося на тлі постійних заяв обвинувачених та їхніх захисників про упередженість суду. Тепер у Київському районному суді Полтави слухання доведеться почати заново.

Василь НЕЇЖМАК.

Фото з архіву автора.

Полтавська область.