Хімічне підприємство «Зоря» у Рубіжному б’є на сполох: його виробництво може зупинитися через блокаду залізничних колій, які сполучають непідконтрольні Україні території з іншою частиною країни. Сьогодні, наприклад, «Зоря» не може відвантажувати готову продукцію, яку доправляють на Алчевський металургійний комбінат, а також не може одержати вугілля, яке потрібне для генерації пари, необхідної в технологічному процесі.

«Ситуація на нашому підприємстві досить критична, — повідомляє представник керівництва «Зорі» Олексій Зуган. — Відсьогодні одне із сірчанокислотних виробництв зупиняється, оскільки парк зберігання вичерпано. На непідконтрольній Україні території зависло майже 20 цистерн, необхідних для подальшого вивантаження продукції. Якщо так триватиме й надалі, основне виробництво буде зупинено. Ми забезпечуємо мешканців регіону робочими місцями, вчасно платимо державі податки. Чому підприємство має бути заручником цієї ситуації з відверто політичним підґрунтям?».

Комерційний директор «Зорі» вважає, що обов’язок держави у цій ситуації — забезпечити бізнес умовами для нормальної роботи.

Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.