Поточний рік для Луганського обласного контактного центру почався з потоку звернень. Особливо їх було багато від жителів Станично-Луганського району, які потерпають від обстрілів бойовиків. Переважно люди просять надати їм матеріальну допомогу. Останнім часом до цього процесу долучилися і жителі Новоайдарського району, переважно з міста Щастя. Як розповідають оператори "гарячої лінії", кожен, хто спілкується з ними, намагається за декілька хвилин розповісти історію свого життя, виплеснути наболіле і вважає свою проблему найгострішою, такою, що потребує якнайшвидшого вирішення з боку влади. Але трапляються випадки, що показують порядність людини, її громадянськість.

 

У 77-річної жінки зі Щастя - складна ситуація в сім'ї. Сама вона перенесла інфаркт, страждає на цукровий діабет, має інші хронічні захворювання. Крім того, доглядає сина-інваліда з нервово-психічним розладом. Коштів на лікування немає. Отже, зателефонувала на "гарячу лінію", розповіла свою історію і попрохала підтримати її матеріально. Але через деякий час передзвонила: зніміть моє звернення з розгляду. Як з'ясувалось, причиною відмови від допомоги стали події в Авдіївці. Подивившись по телевізору сюжети про обстріли мирних жителів міста з боку бойовиків, побачивши горе і розпач людей, Світлана Олександрівна вирішила, що мешканцям Авдіївки допомога важливіша.

 

"Ось такий простий вчинок. Без пафосу і публічності. Зворушливий і достойний, -- констатують у контактному центрі. -- Вчинок, який змусив замислитися і згадати, що будь-яка перемога починається з перемоги над собою і що у кожного з нас є високе право залишатися порядним за будь-яких обставин і думати передусім про тих, кому тепер набагато гірше".

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України