Українські військові, які наразі виконують бойові завдання у районі проведення антитерористичної операції на Луганщині, виступили ініціаторами проведення акції #ЛагіднаУкраїнізація для дітей Старобільського району. Разом із військовими школярі записали вірш-звернення, вірш-підтримку до Батьківщини.

 

На знімку:

 

школярі Старобільщини --
учасники акції

 

Фото
прес-служби Міністерства оборони України.

 

За інформацією прес-служби Міністерства оборони України, дружба військових із Західної України та школярів Луганщини вже має досить багату історію. Вони спільно проводять спортивні змагання, культурно-просвітницькі заходи. Зокрема, нещодавно вони разом слухали і дивилися виступ рівненського гурту "ТоШОНаДо" та його керівника Сашка Невже, готуються зустрічати заслужену артистку України Олену Білокінь та квінтет, а також тріо хору імені Верьовки.

 

"Батьківщину важливо вміти захищати зі зброєю, але ще важливіше -- навчити молодь любити її понад усе. Через книгу, пісенну культуру та живе українське слово ми намагаємося виховати якомога більше справжніх патріотів серед дітей, з якими зустрічаємося на сході, -- розповідає заступник командира зенітного ракетного підрозділу з роботи з особовим складом полковник Олександр Зайчук. -- Вірш луцької поетеси Лєни Шторм (Олена Букія) було обрано не випадково:

 

Батьківщино моя, будь навіки міцна і соборна.

 

Хоча крила й розтріпані, серце любов'ю пала.

 

І які б не були в ворогів наших плани потворні,

 

Ми бажаємо й молимось, щоби повік ти жила!

 

Ці слова, що лунають від самого серця, максимально передають нашу ідею. У той час, коли вся країна, затамувавши подих, стежить за подіями в Авдіївці та в районі проведення АТО, ми вирішили висловити свою підтримку, показати єдність військових та мешканців визволених від російсько-терористичних військ територій Донбасу".

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України