Українські військові, які нині виконують бойові завдання у районі проведення АТО на Луганщині, виступили ініціаторами акції «Лагідна українізація для дітей Старобільського району» (на знімку). Разом із вояками школярі записали вірш-звернення, вірш-підтримку до Батьківщини.

Фото прес-служби Міністерства оборони України.

За інформацією прес-служби Міністерства оборони України, дружба оборонців із Західної України та школярів Луганщини вже має досить насичену історію. Вони спільно проводять спортивні змагання, культурно-просвітницькі заходи.

«Батьківщину важливо вміти захищати зі зброєю, але ще важливіше — навчити молодь любити її понад усе. Через книгу, пісенну культуру та живе українське слово ми намагаємось виховати якомога більше справжніх патріотів серед дітей, з якими зустрічаємося на сході, — розповідає заступник командира зенітного ракетного підрозділу з роботи з особовим складом полковник Олександр Зайчук. — Вірш луцької поетеси Лєни Шторм (Олена Букія) був обраний невипадково:

Батьківщино моя, будь навіки

міцна і соборна.

Хоча крила й розтріпані,

серце любов’ю пала.

І які б не були в ворогів наших плани

потворні,

Ми бажаємо й молимось, щоби повік

ти жила!

Ці слова, що лунають від самого серця, максимально передають нашу ідею. У той час, коли вся країна, затамувавши подих, стежить за подіями в Авдіївці та в районі проведення АТО, ми вирішили висловити свою підтримку, показати єдність військових та мешканців, звільнених від російсько-терористичних військ територій Донбасу».

Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.