Хоча бюджетні установи й зменшили споживання енергоресурсів, однак витрати все одно істотно збільшилися у зв'язку зі зростанням вартості ресурсів. Тому питання енергозбереження нині особливо актуальне. Зокрема, департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської ОДА розробив Регіональну цільову програму енергозбереження у бюджетній сфері області на 2016--2020 роки. Її головною метою є зниження навантаження від подорожчання енергоресурсів шляхом впровадження енергоефективних заходів. Утілення цієї програми надасть можливість привести всю бюджетну сферу Луганщини до норм, що їх вимагає сьогодення.

 

Усю роботу розділено на кілька етапів, виходячи зі ступеня пріоритетності та соціальної значущості. Вже сформовано перелік об'єктів соціальної сфери, що підлягають модернізації та утепленню, і наразі триває їх енергоаудит, розробляється проектна документація, зокрема паспорти об'єктів. Керівництво облдержадміністрації упевнено, що модернізація бюджетної сфери за рахунок державної казни -- це один із чинників відродження та розвитку економіки краю.

 

Слід зазначити, що протягом тривалого часу цими проблемами ніхто не займався. Нарешті, в результаті спільних та злагоджених дій, вдалося зрушити з місця роками непорушні складні питання, які вже давно потребували вирішення.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України