У Кременчуці починають втілювати в життя програму забезпечення юних пацієнтів міської дитячої лікарні безплатними ліками у перший день їхнього перебування в медзакладі.

 

На це зі скарбниці громади виділили 1 мільйон 29 тисяч гривень. Така новація не лише полегшує навантаження на гаманці батьків дітей, які потребують допомоги медиків, а й сприяє поліпшенню якості лікування на початковій стадії, запобігає виникненню ускладнень і стресових ситуацій. Адже у більшості випадків госпіталізація малечі сама по собі стає неабияким емоційним випробуванням для мам і татусів. Необхідність уже, як то кажуть, із порога лікарні бігати по аптеках у пошуках потрібних препаратів спокою, м'яко кажучи, не додає...

 

Тепер з'явилася можливість створити у всіх відділеннях медзакладу запаси найнеобхідніших ліків (передовсім антибіотиків, жарознижувальних, знеболювальних і тих препаратів, які потрібні для екстреної допомоги, а також перев'язувальних матеріалів тощо), котрі "на старті" боротьби з тією чи іншою недугою надаватимуться безоплатно.

 

Згадану ініціативу міської влади обранці громади підтримали кілька тижнів тому. А практична реалізація прийнятої ними програми почалася після проведення тендерних процедур і придбання ліків.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України