Заслужений архітектор України, лауреат Державної премії України у галузі архітектури, член НСАУ Михайло Нетриб'як відомий не лише у Тернопільській області, а й далеко за її межами. Чимало об'єктів у Тернополі та у інших областях він проектував і будував. Також навчає молодь, викладаючи на кафедрі образотворчого мистецтва і дизайну Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка.

 

Особливо відомий Михайло Нетриб'як як зодчий Марійського духовного центру у Зарваниці Теребовлянського району, церкви Непорочного зачаття Діви Марії на бульварі Данила Галицького у Тернополі на 2000 тисячі парафіян, величних соборів у райцентрах Козова та Заліщики на 1000 парафіян та десятків інших сакральних святинь.

 

Талант архітектора пан Михайло вміло поєднує з даром художника. І днями з нагоди свого чергового ювілею він представив творчу виставку "Душі моєї акварелі". Адже малює те, що відчуває його душа. На картинах -- пейзажі Карпат та Криму, натюрморти, особливе місце займають пам'ятки архітектури Тернополя, Львова...

 

-- У мене зародилася така думка, щоб у перспективі якомога більше саме храмів, церков зробити в акварелі, -- каже Михайло Нетриб'як. -- Це було б досить оригінально і цікаво. Також я хочу створити серію картин із кращих в архітектурному плані церков Тернополя та відтворити на полотні ті храми, що збудовані за моїми проектами.

 

Галина МИКОЛИН.

Фото автора.

 

Тернопільська область.

 

Голос України