Працівники Кременчуцького автозаводу відвантажили замовникам із Туркменистану останню партію своїх автомобілів-шасі. У такий спосіб вони повністю виконали контракт на постачання одному з найбільших підприємств нафтогазового комплексу цієї країни тридцяти великовагових вантажівок "КрАЗ-6322".

 

На знімку:

 

автомобілі-шасі
Кременчуцького автозаводу
найчастіше замовляють
нафтогазодобувники різних країн

 

На згадані всюдиходи колісної формули 6х6 ще належить установити пересувні парогенераторні установки. За допомогою останніх буде здійснюватися відігрівання свердловин, трубопроводів, резервуарів та іншого обладнання насиченою парою. Зрозуміло, що експлуатація машин в умовах пустель потребує особливих вимог до параметрів їхньої надійності.

 

Однак зі своїми партнерами в Туркменистані кременчуцькі автомобілебудівники налагодили досить тісні зв'язки. Адже, за інформацією прес-служби ПАТ "АвтоКрАЗ", у країнах колишнього Союзу саме підприємства нафтогазодобувної галузі залишаються головними замовниками їхньої продукції. Найбільшою популярністю серед них користуються автомобілі-шасі колісних формул 6х6 і 6х4. Покупців приваблюють як високі експлуатаційні якості українських "КрАЗів", так і простота в обслуговуванні.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото з архіву автора.

 

Полтавська область.

 

Голос України