Керівники Гадяцького району, що на Полтавщині, передали представникам 80-ї окремої десантно-штурмової бригади відремонтований автомобіль і чергову партію "гуманітарки".

 

Ідеться про загартовану на польових дорогах машину УАЗ-452, підвищена прохідність якої та захищений умільцями і досить місткий корпус роблять її практично незамінною в умовах армійського екстриму. Приємним доважком до неї стали продукти та предмети особистої гігієни, придбані фундаторами асоціації органів місцевого самоврядування "Гадяччина".

 

Згаданий дарунок захисникам Вітчизни від громади району приймав і дякував за нього майор Роман Сегейда, котрого тут добре знають. Адже він був одним із перших бійців, які ще в 2014 році прибули сюди на БТРах для зміцнення блокпостів, що мали завадити просуванню російських військ углиб України (для непосвячених нагадаємо, що Гадяцький район межує з Сумщиною, а за нею -- вже країна-агресор).

 

Ворог, звісно, до Полтавщини не дійшов. Саме завдяки тому, що військовослужбовці згаданої бригади разом із побратимами з інших підрозділів громили його на підступах до донецького аеропорту, в Авдіївці, Пісках та інших "гарячих точках" Донбасу. За цей час пройдено багато фронтових доріг. Та воїни-десантники і представники однієї з "крайніх" громад Полтавщини один одного не забувають.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України