У Горішніх Плавнях, що на Полтавщині, депутати міськради затвердили програму забезпечення житлом земляків-учасників АТО та їхніх родин.

 

Задля узгодження з відповідним обласним проектом терміном її дії визначили 2017-2020 роки.

 

При цьому йдеться, власне, про співфінансування придбання житла з трьох джерел. Учасники АТО, котрі перебувають на квартирному обліку, відтепер одержують можливість стати власниками окремого впорядкованого житла, заплативши за нього половину від нормативної вартості та скориставшись безповоротною фінансовою допомогою. Іншу половину необхідної суми (по 25 відсотків) додадуть із міського та обласного бюджетів.

 

За інформацією прес-служби Горішньоплавнівської міськради, станом на 1 січня цього року на квартирному обліку в наймолодшому місті Полтавщини перебували 66 учасників АТО. Водночас кількість фронтовиків, які стають у чергу, поступово збільшується. Для забезпечення їх безплатним житлом (така пільга за рахунок державного бюджету надається тільки родинам полеглих бійців) коштів, зрозуміло, не вистачає. Тож саме об'єднання "гаманців" громад і майбутніх власників помешкань покликане пришвидшити новосілля в родинах захисників України.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України