Дуже складну, але успішну операцію з ліквідації банди наркоторгівців провели співробітники кримінальної поліції, слідчого управління та підрозділу протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

 

Майже півроку вони збирали та опрацьовували інформацію, проводили слідчо-оперативні дії, здійснювали закупки наркотичної сировини та встановлювали осіб, причетних до незаконного бізнесу. І лише після того, відповідно до ухвали суду, пішли "брати" злочинців за встановленими адресами. Про це поінформував громадськість головний полісмен області Олександр Богомол.

 

Наркодилери, за його словами, були настільки обережними, що, здавалося, їх нереально зупинити. Але крок за кроком -- і справу зроблено. 22 лютого дев'ять груп поліцейських провели обшуки у різних мікрорайонах обласного центру, зокрема у кількох осіб віком від 24 до 27 років. У кожного з них були свої функції: одні розповсюджували рекламу та малювали оголошення на стінах, інші робили закладки по місту, ще інші розфасовували продукцію... Далі він розповів, за якою схемою працювали "продавці щастя". Вони створили свої власні сайти, друкували брошурки. А ще рекламували свої послуги на стінах будинків, залишаючи на них написи "Телеграф слабості". Ці надписи, очевидно, були також підказкою місця закладок. Товар збували тільки дистанційно. Покупець заходив на сайт, замовляв продукт, оплачував і лише після того отримував інформацію про місце, звідки забрати сировину -- закладку.

 

Для постійних клієнтів наркоторгівці запровадили "бонусну" програму: скажімо, за грам екстезі вони просили 300 гривень, а два грами продавали уже зі знижкою - за 550 гривень. З кожним грамом ціна дешевшала. Під час обшуків правоохоронці вилучили у злочинців амфетамін, екстезі, марихуану, ваги, кульочки для пакування, рекламні брошури, більше двохсот тисяч гривень, а також бойову гранату РПГ-5. Усю сировину спрямували в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

 

Наразі затримано чотирьох учасників злочинної групи. Проводиться робота з встановлення інших осіб, причетних до грандіозної наркотичної афери в Тернополі.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Фото
з сайту
ГУ НП у Тернопільській області.

 

Голос України