Тернопіль не перестає лихоманити від афери, яку провернули засновники фінансової піраміди «Хелікс Кепітал». До правоохоронців уже звернулося майже півтисячі громадян не лише з області, а й інших регіонів і навіть з-за кордону. Сума збитків становить 40 млн. грн. Таку інформацію навів начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.


Але потік скарг не припиняється. За його словами, щодня надходить 3—8 нових заяв на шахраїв, яким люди довірили свої кошти.


А днями працівники поліції спільно з колегами з СБУ провели в Тернополі та в Києві обшуки на квартирах ще шістьох осіб, причетних до діяльності «Хелікс Кепітал». У зловмисників вилучено «чорну» бухгалтерію, десятки банківських карток, на які перераховували гроші ошукані громадяни, валюту, золоті злитки, а також боргові зобов’язання постраждалих вкладників на суму понад 350 тис. грн.


Також в аферистів знайдено документи, які підтверджують їх причетність до інших фінансових махінацій.


Нагадаємо, що тернопільські правоохоронці раніше затримали основних фігурантів компанії «Хелікс Кепітал» Дмитра Нагуту, Романа Фелика та Богдана Воронцова, але усі вони, внісши заставу у 8,5 млн. грн., перебувають на волі.

Тернопільська область.