У Кременчуці відкрито сучасний навчальний авіацентр, на базі якого тренуватимуть військових і цивільних пілотів гелікоптерів. Ідеться насамперед про гвинтокрили серії «Мі».

 

Фахівці називають згаданий центр, створений науково-виробничим об’єднанням «Авіа» та державною компанією «Укрспецекспорт», унікальним для нашої держави. Передовсім з огляду на інноваційність проекту та забезпечення його розробками вітчизняних спеціалістів. У приміщенні комплексу діятимуть чотири тренажери, що імітують усі етапи польоту. При цьому програмне забезпечення дає можливість за допомогою величезного екрана змоделювати максимально наближені до реалій ситуації у різних кліматичних умовах, ландшафтах тощо. Відтворюються й, відповідно, відпрацьовуються навіть випадки аварій, чого, звісно, не досягнеш на звичайному полігоні.


Особливою гордістю центру став тренажер гелікоптера Мі-171, розроблений за стандартами НАТО. Водночас Міноборони замовило їм тренажер бойового вертольота Мі-24. Його планують представити вже за кілька місяців. У центрі можуть одночасно навчатися понад півсотні пілотів бойової та цивільної авіації. Нагадаємо, що саме в Кременчуці на базі місцевого училища (згодом воно стало льотним коледжем) ще за радянських часів готували вертолітників для багатьох країн світу.

Полтавська область.