На Тернопільщині триває процес відновлення військового містечка у місті Теребовля. Керівник області Степан Барна ознайомився з виконанням ремонтно-будівельних робіт. За його словами, відновлення інфраструктури для 44-ї артилерійської тернопільської бригади — одне з найважливіших завдань, поставлених перед владою області. Адже понад 2000 військовослужбовців-контрактників з Тернопільщини захищають територіальну цілісність нашої держави на сході. І основною тут є 44-та бригада.

 

Керівник області Степан Барна знайомиться з виконанням робіт.

 

За кошти, виділені Міністерством оборони, облдержадміністрацією і Теребовлянською РДА, вже виконано значний обсяг робіт. Зокрема, обгороджено периметр військового містечка, здійснено монтаж елементів каналізації, теплових магістралей, водогінних труб.


А ще, як доповів командир військової частини полковник Сергій Баранов, накрито дах в казармі, замінено електричну проводку, демонтовано стару підлогу, підготовлено стіни до штукатурних та шпаклювальних робіт. Крім цього, у містечку вже збудовано нову сучасну твердопаливну котельню. Тепер проводиться капітальний ремонт казарм, де проживатимуть сім’ї. Планується всі роботи завершити до літа.


У Теребовлі буде розташовано майже 800 військовослужбовців. Нагадаємо, військове містечко не функціонувало тут упродовж 16 років.


Голова облдержадміністрації Степан Барна зазначив, що окрім 9 млн. грн., виділених державою цьогоріч на відновлення військової частини, значний внесок роблять органи місцевого самоврядування та підприємці. Зокрема, за кошти бізнесових структур встановлено огороджувальну сітку завдовжки 800 метрів та здійснено електрифікацію об’єкта.

Тернопільська область.


Фото надане автором.