У місті Лубни, що на Полтавщині, вшанували жінок-опікунів і прийомних матерів. Традиційну зустріч із ними у місцевому кафе влаштували за ініціативою активістів громадської організації "За майбутнє дітей України".

 

На ній згадували про те, що тільки в райцентрі над Сулою налічується 64 родини, в яких виховуються діти-сироти та ті, хто позбавлений батьківського піклування, а також 7 прийомних сімей. І хоча в кожній із них належні умови для дітей зі складними долями створюють обоє прийомних батьків, не секрет, що хранителькою сімейного вогнища залишається жінка. Саме вона в багатьох випадках здійснює, здавалося б, неможливе, допомагаючи поріднитися душам людей, які донедавна взагалі не знали одне одного...

 

Тож керівники міської і районної влади подякували згаданим землячкам за безмежну щедрість їхніх сердець, побажали тепла і злагоди в родинах. А спонсори вручили винуватцям урочистостей подарунки. Зрештою, віншування жінок стало справжнім святом -- із піснями, музикою, віршованими вітаннями. Всім присутнім воно запам'ятається надовго.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України