За інформацією сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю управління СБУ в Тернопільській області, оперативники відомства спільно з поліцією затримали два лісовози, що незаконно перевозили деревину.

 


Вночі неподалік ДП «Кременецьке лісогосподарство» правоохоронці зупинили працівника, який на службовій вантажівці перевозив майже десять кубометрів лісоматеріалів. Викрадену деревину зловмисник мав намір збути за готівку мешканцям прилеглих сіл.


Того самого дня у Шумському районі силовики затримали ще один лісовоз, що за підробленими документами перевозив шість кубометрів ділової деревини хвойних порід. Водій вантажівки пред’явив правоохоронцям документи, які нібито посвідчували придбання та транспортування лісопродукції місцевим приватним підприємцем, однак вони містили явні ознаки підроблення.


В обох випадках на транспортні засоби та деревину накладено арешт. Згідно із попередніми оцінками, вартість вилученої лісопродукції становить майже 35 тисяч гривень.


За матеріалами СБУ поліцією відкрито кримінальні провадження за ст. 191 та ст. 346 Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні заходи для встановлення та притягнення до відповідальності всіх фігурантів протиправних оборудок.

Тернопільська область.


Фото надано автором.