У Пирятинському ліцеї, що на Полтавщині, завершили перший етап реконструкції басейну. Йдеться про капітальний ремонт внутрішньої частини приміщення, на який витратили понад півтора мільйона гривень. Виконали його за кошти субвенції з державного бюджету.

 

Власкор "Голосу України" побував у цьому палаці фізичного гарту ліцеїстів два тижні тому, коли будівельники, як то кажуть, додавали останні штрихи до його досить привабливого "портрета" (на знімку). Тепер для того щоб басейн почав функціонувати, треба облаштувати в ньому систему зворотного водопостачання. На це з бюджету Пирятинської об'єднаної територіальної громади виділяють 400 тисяч гривень. За словами її керівника Олексія Рябоконя, спеціалісти мають виконати згадані роботи до вересня, щоб уже з початку нового навчального року басейн наповнився дитячими голосами.

 

Коли він працюватиме, розпочнуть третій, завершальний етап реконструкції. Приміщення утеплять зовні, а також добудують до нього мансардний поверх і вестибюль. Тож басейн стане справжнім центром оздоровлення та дозвілля не лише для ліцеїстів. Тут навчатимуть плавати та проводитимуть заняття з учнями інших навчальних закладів громади. Водночас у вечірній час й у вихідні цією водною оазою під дахом зможуть користуватися учні місцевої ДЮСШ. Планують запровадити також систему абонентів для відвідувань басейну дорослими земляками.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтавська область.

 

Голос України