У Тернополі стартував воркшоп "Концепція парку Національного відродження", участь у якому взяли 12 молодих архітекторів з різних міст та сім представників громадської ініціативи Urban.te.

 

Він тривав чотири дні, підсумком яких була презентація розроблених концепцій реконструкції місця відпочинку жителів облцентру.

 

"У перший день воркшопу ми зустрілися з місцевою владою, щоб почути побажання та вимоги до реконструкції парку, -- розповіла активістка громадської ініціативи Urban.te Олена Джула-Райфшнайдер, -- потім побували в парку, щоб на власні очі побачити, хто відвідує його, як ним користуються... Ввечері провели загальні обговорення. А впродовж наступних трьох днів розробляли свої проекти".

 

"Кожного року ми створюємо громадські простори для відпочинку тернополян, і цей рік не є винятком. Звичайно, хочеться, щоб такі об'єкти були пристосовані до потреб усіх мешканців: від найменших до найстарших, -- ділиться задумами міський голова Сергій Надал. -- Ми вже мали добру співпрацю з питання реконструкції пляжу "Циганка" із представниками громадської організації Urban.te., і вважаю, що цей об'єкт став одним із кращих серед тих, які було реалізовано у 2016 році. Сьогодні нам важливо почути та побачити ідеї, концепції архітекторів з інших населених пунктів, щоб змінювати місто на краще".

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Фото надано автором.

 

Голос України