У Тернопільському академічному обласному драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка хлопці та дівчата з Донецької та Луганської областей, переможці Всеукраїнського конкурсу "Україна очима дітей АТО", представили свої роботи тернополянам та гостям міста. 22 картини показують, якою бачать свою Батьківщину ті, чиє щасливе дитинство затьмарив збройний конфлікт.

 

Фото
з сайту облдержадміністрації.

 

Під час перебування на Тернопільщині юні мешканці зі сходу відвідали історичний Кременець, замок у Збаражі, святині Почаєва.

 

Наступне місто їхньої подорожі -- Львів, а потім -- відпочинок у Карпатах. Там вони малюватимуть гори. У такий спосіб народиться нова виставка "Карпати очима дітей АТО". До слова, метою цих проектів є оздоровлення та реабілітація підлітків новітніми методами арт-терапії.

 

На врочисте відкриття виставки в Тернополі завітав заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

 

"Сьогодні ми маємо нагоду побачити Україну очима дітей АТО, погляд цих дітей спрямований у майбутнє. У 95 відсотках творів цієї виставки зображена Україна красивою й мальовничою. Діти із зони АТО сьогодні, напевно, найбільш вразлива та постраждала категорія, тому хотілося дати їм можливість розкритися та змінити обстановку, побачити іншу країн. Вони пережили непрості останні декілька років, та, незважаючи на це, все-таки залишилися мрійливими і творчими. У майбутньому ці діти також творитимуть майбутнє України і нині вони зображують її такою, якою хотіли б її бачити. Такі заходи утверджують Україну та майбутнє наших поколінь", -- зазначив Юрій Юрик.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопільська область.

 

Голос України