12 березня 2016 року на Театральному майдані склали присягу на вірність народу України перші патрульні поліцейські Тернополя. Їх було понад дві сотні. Через рік саме цього дня в Українському домі "Перемога" вони звітували про свою роботу та приймали вітання від духовенства, керівників області та міста.

 

Фото
з відкритих джерел.

 

Цей рік був дуже складний, адже доводилося вчитися, набувати нового досвіду. І все-таки, за словами начальника патрульної поліції Тернополя Володимира Струка, зроблено дуже багато. Але найголовніше, переконаний він, істотно змінено порядок у місті -- є результати.

 

Зрештою, факти засвідчують його правоту. Ось лише деякі з них. Складено понад 3200 адмінпротоколів, з яких майже 820 за виявлення порушників закону у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. Винесено більш як 20 тисяч постанов (штрафів) на суму понад 6 мільйонів гривень, сплачено до бюджету майже 5 мільйонів гривень.

 

Кількість злочинів, розкритих за гарячими слідами за безпосередньою участю тернопільських патрульних, -- 209. Із них: крадіжок -- 45; грабежів -- 9; розбоїв -- 1; хуліганства -- 5; пов'язаних з наркотичними засобами -- 38.

 

У новій патрульній поліції несуть службу 42 особи, котрі спочатку пройшли АТО.

 

Вітаючи патрульних поліцейських з річницею, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна сказав:

 

-- Розпочавши реформу правоохоронної системи, українське суспільство засвідчило, що готове до змін. Цей шлях не є легким, але підтверджує наше бажання до розвитку, до впровадження кращих європейських практик. До лав Нової патрульної поліції вступили ті, хто не хотів більше миритися із старою системою. Ті, хто своїм прикладом сьогодні демонструє прагнення працювати в інтересах народу і Української держави, ті, хто ставить принципи верховенства права на перше місце. Ми віримо в нашу нову поліцію! І дякуємо кожному із поліцейських за їх свідомий вибір стояти на варті безпеки жителів Тернопільщини!

 

Керівник області вручив медалі "За службу Україні" шістьом патрульним поліцейським, п'ятеро з яких є учасниками АТО.

 

Міський голова Тернополя Сергій Надал також привітав працівників патрульної поліції та вручив їм нагородні знаки.

 

-- Сьогодні важко уявити життя міста без патрульної поліції, яка стала його невід'ємною частиною, яка дбає про безпеку міста та громадян, -- зазначив він у вітальному слові. -- Рік тому, перед початком вашої служби, я казав, що довіра громади -- це найбільша цінність, яка може допомогти вам у роботі і яку легко втратити. Сьогодні можу з упевненістю сказати, що ви зберегли цей ресурс, примножили його. Хочу запевнити, що міська рада Тернополя й надалі реалізовуватиме програму "Безпечне місто", яка передбачає підтримку поліції.

 

Від імені обласної ради до патрульних звернувся з вітанням та нагородами керуючий справами виконавчого апарату Іван Бабійчук.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопіль.

 

Голос України