Уже цього року заплановано відновити роботу Залозецького спиртозаводу, який фактично не функціонує з 2014-го. Про це заявив під час робочого візиту до Залозецької об'єднаної територіальної громади голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

 

"На жаль, проблеми у спиртовій галузі нашого краю є. І вони серйозні. Адже порівняно з 2015 роком обсяги виробництва спирту скоротилися вдвічі. Ми не можемо з цим миритися. Я беру на себе зобов'язання провести переговори з цього приводу з міністром аграрної політики та продовольства Тарасом Кутовим щодо запровадження якісних змін", -- зазначив керівник області.

 

Він переконаний, що потрібно шукати нові ринки збуту не тільки в Україні, а й за кордоном. Це можуть бути Угорщина, Польща, Молдова, країни Середньої Азії.

 

"Спиртову галузь може врятувати тільки приватизація. Якщо прийдуть інвестори, якщо вкладуть кошти, лише тоді зможемо говорити про розвиток", -- переконаний керівник Залозецького підрозділу ДП "Укрспирт" Володимир Кунцьо.

 

Відновлення повноцінної роботи заводу дало б змогу працевлаштувати понад сотню людей, а також істотно наповнити бюджет Залозецької об'єднаної територіальної громади.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Фото надано автором.

 

Тернопільська область.

 

Голос України