Керівники Гадяцького району, що на Полтавщині, передали представникам 80-ї окремої десантно-штурмової бригади відремонтований автомобіль і чергову партію «гуманітарки».

Йдеться про загартовану на польових дорогах автівку «УАЗ-452», підвищена прохідність якої та захищений умільцями і досить місткий корпус роблять її практично незамінною в умовах армійського екстриму. Приємним доважком до неї стали продукти харчування та предмети особистої гігієни, придбані фундаторами асоціації органів місцевого самоврядування «Гадяччина».

Згаданий дарунок захисникам Вітчизни від громади району приймав і дякував за нього майор Роман Сегейда, котрого тут добре знають. Адже він був одним із перших бійців, які ще в 2014 році прибули сюди на БТРах для зміцнення блокпостів, що мали завадити просуванню російських військ углиб України (нагадаємо, що Гадяцький район межує із Сумщиною, а за нею — уже країна-агресор).

Ворог, звісно, до Полтавщини не дійшов. Якраз завдяки тому, що військовослужбовці згаданої бригади разом із побратимами з інших підрозділів громили його на підступах до Донецького аеропорту, в Авдіївці, Пісках та інших гарячих точках Донбасу. За цей час пройдено багато фронтових доріг. Та воїни-десантники і представники однієї із «крайніх» громад Полтавщини один одного не забувають.

Василь НЕЇЖМАК.

Полтавська область.