Рік тому на Театральному майдані Тернополя склали присягу на вірність народу України перші патрульні поліцейські. Їх було понад дві сотні. І ось тепер в Українському домі «Перемога» вони звітували про свою роботу та приймали привітання від духовенства, керівників області та міста.

Цей рік був дуже складним, адже доводилося вчитися, набувати нового досвіду. І все-таки, за словами начальника патрульної поліції Тернополя Володимира Струка, зроблено багато. Але найголовніше, переконаний він, змінено порядок у місті і є результати.

Зрештою, факти підтверджують його правоту. Ось лише деякі з них. Складено понад 3200 адмінпротоколів, з яких майже 820 — за виявлення порушників закону у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Кількість злочинів, розкритих за гарячими слідами за безпосередньою участю тернопільських патрульних, — 209.

Голова облдержадміністрації Степан Барна вручив медалі «За службу Україні» шістьом патрульним, п’ятеро з яких є учасниками АТО. Міський голова Тернополя Сергій Надал також привітав поліцейських нагородними знаками.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопіль.