Тернопільщина посіла четверте місце в Україні за кількістю створених нових підприємств. Відповідне дослідження провели фахівці Центру громадського моніторингу та контролю. Всього з 2015 року в Україні з'явилося 106 нових промислових підприємств, зокрема, в Тернопільській області дев'ять.

 

На знімку:

 

філія ТОВ "СЕ Борднетце-Україна"
у м. Чортків

 

Ці цифри навів голова ОДА Степан Барна під час засідання круглого столу з питань обговорення проекту ліберального Податкового кодексу України.

 

"Протягом минулого року в реальний сектор економіки області інвестовано майже 3 млрд. грн. Цього вдалося досягти саме завдяки ліберальній податковій основі, котра закладена не тільки законодавством, а й зацікавленістю органів державної влади та місцевого самоврядування. Адже в рамках децентралізації податки залишаються на місцях і саме тому органи місцевого самоврядування максимально сприяють розвитку бізнесу", -- зазначив Степан Барна.

 

Він також наголосив, що ліберальний підхід може стосуватися тільки того бізнесу, який чесно працює, сплачує податки і створює робочі місця.

 

"Моя позиція: ті, хто цього уникатиме, повинні нести відповідальність. Такі речі неприпустимі. Але жоден підприємець, котрий працює на теренах краю, не повинен говорити, що йому перешкоджали працівники органів виконавчої влади чи місцевого самоврядування. Ми повністю виключаємо будь-який податковий тиск, переслідування представників бізнесу з боку контролюючих органів", -- зазначив Степан Барна.

 

Також він поінформував, що на Тернопільщині працює понад 5000 юридичних осіб-підприємців та більше 40 тисяч фізичних.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Фото надано автором.

 

Тернопільська область.

 

Голос України