Мешканка Теребовлянського району, вказавши недостовірні дані у декларації про доходи, завдала державі збитків на суму понад дванадцять тисяч гривень, інформує відділ комунікації Нацполіції в області.

 

У 2016-му вона оформляла документи, щоб отримати субсидії на використання твердого палива та дві матеріальні допомоги, передбачені для малозабезпечених родин. І свідомо чи несвідомо, але не вказала всіх джерел доходів.

 

Жінка живе у селі Вишнівчик, сама виховує двох дітей. Взявши до уваги подану нею декларацію про доходи, управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації надало їй субсидію на паливо в розмірі 1800 гривень, а також дві матеріальні допомоги на суму 10 тис. грн. Згодом з'ясувалося, що заявниця надала недостовірну інформацію: у декларації вона не вказала факт придбання у 2015 році земельної ділянки вартістю понад 50 тис. грн.

 

Тепер громадянка може бути притягнута до відповідальності за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України: шахрайство -- заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою. Жінка у скоєному зізналася. Стверджує, що забула вказати про покупку і пообіцяла повернути державі всі виплачені їй кошти. Крапку у цій справі поставить суд.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Голос України