Мешканка Теребовлянського району, вказавши недостовірні дані у декларації про доходи, завдала державі збитків на суму понад дванадцять тисяч гривень, інформує відділ комунікації Нацполіції в області.

У 2016 році вона оформляла документи, щоб отримати субсидію на використання твердого палива та дві матеріальні допомоги, передбачені для малозабезпечених родин. Але не вказала усіх джерел доходів.

Жінка живе у селі Вишнівчик, сама виховує двох дітей. Взявши до уваги подану нею декларацію, управління праці та соціального захисту населення РДА надало їй субсидію на паливо в розмірі 1800 грн., а також дві матеріальні допомоги на суму 10 тис. грн. Згодом з’ясувалося, що вона не вказала факт придбання у 2015-му земельної ділянки за понад 50 тис. грн. Тепер громадянка може бути притягнута до відповідальності за ст. 190, частина 1 Кримінального кодексу України. Жінка у скоєному зізналася. Стверджує, що забула вказати покупку, і пообіцяла повернути державі усі сплачені їй кошти. Крапку у цій справі поставить суд.

Михайло ЛИСЕВИЧ.