У Полтаві на маршрути виїхали три нові та один капітально відремонтований тролейбуси. Таке оновлення парку стало можливим після того, як, згідно з програмою розвитку міського електротранспорту, на придбання п'яти сучасних машин зі скарбниці громади виділили 25 мільйонів гривень.

 

На знімку:

 

новий тролейбус у центрі Полтави

 

Дві з них з'явилися на вулицях у лютому, тепер презентували ще три. Водночас в обласному центрі вирішили капітально ремонтувати старі тролейбуси. Задля цього торік відновили програму переобладнання двосекційних "рогачів" типу "ЮМЗ-Т1" на односекційні. Це дає змогу істотно скоротити витрати. Адже модернізація одного тролейбуса коштує фактично вп'ятеро дешевше, ніж купівля нового. Тим паче що за такого оновлення змінюється не лише зовнішній вигляд комунального електротранспорту -- він стає енергоощаднішим.

 

Останній чинник набуває особливого значення за умов, коли на його утримання з міського бюджету доводиться витрачати дедалі більше коштів. Адже вартість проїзду в тролейбусах для пасажирів (дві гривні) залишається найнижчою, при цьому величезна кількість пільговиків, насамперед пенсіонерів, узагалі користуються ними безплатно. Зрештою, останнім часом, після тотального подорожчання "комуналки" та найнеобхідніших товарів, у Полтаві на тролейбуси дедалі частіше пересідають і ті, хто раніше уникав поїздок в електротранспорті, скептично називаючи його "таксі для пенсіонерів"...

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України