Міський голова Кременчука Віталій Малецький зобов'язав підлеглих направити керівникам Львова листа з рахунками на оплату прибирання завезеного звідти сміття. До нього додадуть і кольорові фото, м'яко кажучи, непривабливих "речових доказів" походження того непотребу.

 

Адже наприкінці лютого та на початку березня околиці наддніпрянського міста та прилеглу до нього територію буквально "атакували" більше десятка великовагових фур із побутовим сміттям. Деякі з них встигли "насвинячити" фактично на берегах Дніпра. Частину вантажівок із львівськими та тернопільськими номерами тоді затримали за допомогою поліції. Водії не приховували, що завантажувались вони на підприємстві "Львівкомунтранс"...

 

Смердюча "несподіванка" від непроханих гостей з'явилася й на території очисних (!) споруд "Кременчукводоканалу". Прибирання звідти згаданих куп непотребу обійшлося місцевим комунальникам у 12 тисяч 878 гривень, ще 419 грн. знадобилося їм на утилізацію "чужих" побутових відходів на Деївському сміттєзвалищі. Саме ці витрати тепер вимагають відшкодувати територіальній громаді Кременчука її очільники від своїх львівських колег.

 

До речі, згадана сума таких грошових "привітів" із Полтавщини для повпредів львівської влади може виявитися далеко не остаточною. Передовсім з огляду на те, що тамтешнім сміттям область "бомбардують" уже фактично півроку, починаючи з минулорічного жовтня. За цей час купи привезеного з міста Лева непотребу з'являлися також під Решетилівкою, поблизу Диканьки та Глобиного, на околицях Горішніх Плавнів... За фактами забруднення земель тими відходами полтавські правоохоронці відкрили вже кілька кримінальних проваджень.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України