На фасаді Бутенківської школи, що в Кобеляцькому районі на Полтавщині, врочисто відкрили меморіальну дошку на честь її випускника, Героя України Петра Гаджі (на знімку).

 

Фото
з сайту філії ПАТ "НСТУ"
"Полтавська регіональна дирекція "Лтава".

 

Присутні на згаданих урочистостях згадували його як надзвичайно мужнього і діяльного патріота, котрий перебував у вирі подій на столичному Майдані. Саме тоді, 18 лютого 2014 року, під час протистояння з силовиками в центрі Києва він надихався отруйного газу й потрапив до лікарні з тяжкими опіками бронхів та легень. Очевидці стверджують: цьому вже немолодому чоловікові побратими пропонували вдягнути захисний респіратор, але він відмовився від нього зі словами про те, що іншим він потрібніший...

 

Медикам урятувати його не вдалося, у березні 2014 року Петро Гаджа помер у столичній лікарні, ставши 104-м лицарем Небесної Сотні. Звання "Герой України" йому присвоєно посмертно. Народився майбутній звитяжець на Закарпатті, та ще у підлітковому віці разом із матір'ю переїхав на Полтавщину, Бутенківську школу закінчив у 1981 році. Останніми роками жив у Києві. А тут, у полтавському краї, мешкають його старенька мати та похресниця, котрі також були присутніми на відкритті меморіальної дошки Герою.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України